Jogi és céges szerződések fordítása


Nincs olyan terület, ahol ne lenne jogi vonatkozása az ügyeknek és a hozzájuk kapcsolódó szövegeknek, így külön is érdemes ezeket röviden és a teljesség igénye nélkül összefoglalni.

A vállalkozások működésével kapcsolatos dokumentumok, például az alapító okirat, társasági szerződés, aláírási címpéldány, üzleti mérleg és levelezés, jegyzőkönyvek, számlák stb. hivatalos fordítása rendszerint a céggel kötött átalánydíjas megállapodás keretén belül zajlik, hiszen ez számukra lényegesen kedvezőbb árakat jelent.
A cégek székhelyével, telephelyeivel és üzleteivel kapcsolatban az adásvételi és bérleti szerződések fordítását sem lehet kihagyni, hiszen ezekre is egyre többször van szükség a vegyes tulajdonú vállalkozások számának növekedése okán.

Elég ritka, hogy önmagában jogi szakfordításért fordulnának hozzánk, bár nem lehet szó nélkül elmenni a törvények, határozatok, valamint ezek módosításainak idegen nyelvű fordítása mellett sem, hiszen ezekre is szükség van, különös tekintettel EU tagságunkra, de ezeket legtöbbször az illetékes szervek szakfordítói végzik.
Érdemes megjegyezni, hogy ezek a magasan kvalifikált szakemberek rendszeresen közreműködnek budapesti fordítóirodánk munkájában is.

A rendszeresen kiírásra kerülő hazai és EU pályázatok és tenderek szintén jellegzetes példái az összetett fordítói munkának, hiszen a szakmai és jogi részletek átültetéséhez más-más szakismeret szükséges.

A hivatalos eljárások dokumentumai, a bírósági ítéletek és határozatok jelentős szerepet kapnak, hiszen a kártérítéshez és egyéb biztosítási ügyintézéshez ezek fordítása is elengedhetetlen, ha külföldön ér kár bennünket, vagy es más ország állampolgára szenved balesetet hazánkban.

Előre is köszönjük, ha érdeklődésével megtisztel bennünket az alábbi elérhetőségek valamelyikén, illetve az ide kattintva elérhető űrlapon összefoglalja az interneten keresztül megrendelni kívánt fordítás fontosabb paramétereit.

FordiCoop fordítóiroda
1012 Budapest, Attila út 125.
Tel.: 36-1- 438-0892
Mobil: 36-30-327-7500
E-mail: fordicoop@fordicoop.hu
Web: www.fordicoop.hu

Fordításainkat első sorban az alábbi, ABC rendbe szedett nyelveken végezzük, de igény eseten egyéb nyelvű fordítókról is gondoskodunk: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, lengyel, lett, litván, magyar, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szerb, szlovák, szlovén, ukrán fordítás.
A nem európaiak közül az arabot, japánt és kínait emeljük ki, de itt is biztosítani tudjuk más nyelvek anyanyelvi szintű szakfordítóit.