Üzleti, gazdasági és kereskedelmi fordítás


A vállalkozások hivatalos dokumentumai, mint az okiratok, szerződések, de még az üzleti levelezés is inkább a jogi fordítás körébe tartoznak, így itt inkább a termékek leírását, használati útmutatóikat, az árjegyzékeket említjük. Ezek fordítására különösen akkor van szükség, ha a cég külföldi vásárlókra, fogyasztókra és ügyfelekre is számít, illetve szeretne kijutni a nemzetközi piacra is. Itt külön szerepet kapnak az üzleti weboldalak, hiszen a honlapokat, a megszokott angol, német és francia változat mellett érdemes a szomszédos országok nyelvén is megjeleníteni.
Végül, de nem utolsó sorban a prospektusok és egyéb reklámanyagok lefordított változatára is szükség van, hiszen a cégek ezeket csatolják, amikor üzleti ajánlatot küldenek potenciális külföldi partnereiknek.

Az üzleti, gazdasági és kereskedelmi fordítás témakörében említjük a pénzügyi dokumentumokat is, hiszen a banki műveletek elengedhetetlenek egy vállalkozás életében, elég a kötelező bankszámlára és az ehhez kapcsolódó banki kivonatokra gondolni, nem beszélve azokról a cégekről, melyek maguk is ilyen jellegű tevékenységet folytatnak.

Az élet minden területén szerepet kap a biztosítás, amiről más témakörök kapcsán már esett szó, így itt első sorban a biztosítási kötvényeket, szerződéseket és a biztosítás megkötéséhez szükséges, illetve a káresemény bekövetkeztekor szóba jöhető irat és dokumentum típusokat emeljük ki.

Az egészségügyi fordítások kapcsán külön is kitértünk a különböző dokumentumokra, melyek az egészségbiztosítási ügyekben és az esetleges kártérítési eljárások során kapnak kiemelt fontosságot.
A balesetekkel kapcsolatban is felmerült az egészségügyi szakfordítás jelentősége, hiszen a személyi sérülés mellett ilyenkor a járművek biztosításának intézése miatt is szükség van helyszíni jegyzőkönyvek és jelentések szövegére, valamint a rendőri és egyéb hatóságok dokumentumok fordítására.

Előre is köszönjük, ha érdeklődésével megtisztel bennünket az alábbi elérhetőségek valamelyikén, illetve az ide kattintva elérhető űrlapon összefoglalja az interneten keresztül megrendelni kívánt fordítás fontosabb paramétereit.

FordiCoop fordítóiroda
1012 Budapest, Attila út 125.
Tel.: 36-1- 438-0892
Mobil: 36-30-327-7500
E-mail: fordicoop@fordicoop.hu
Web: www.fordicoop.hu

Fordításainkat első sorban az alábbi, ABC rendbe szedett nyelveken végezzük, de igény eseten egyéb nyelvű fordítókról is gondoskodunk: angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, horvát, lengyel, lett, litván, magyar, német, olasz, orosz, portugál, román, spanyol, svéd, szerb, szlovák, szlovén, ukrán fordítás.
A nem európaiak közül az arabot, japánt és kínait emeljük ki, de itt is biztosítani tudjuk más nyelvek anyanyelvi szintű szakfordítóit.